Bezkrutostní péče o pleť aka Cruelty-Free Skin Care

Bezkrutostní kosmetika se stává mainstreamem. Čím více lidí je povědomo o tom, jaké hrůzy musejí naše zvířecí příbuzní snášet ve jménu „krásy“, tím více se obrací k značkám a produktům, které si zakládají na etickém přístupu. Ale co to přesně znamená? A jak můžete být jisti, že výrobky, které si kupujete, jsou skutečně bez krutosti?

Co znamená „bezkrutostní“?

Pojem „bezkrutostní“ znamená, že žádná zvířata nebyla zraněna nebo utrpěla během výrobního procesu produktu. To zahrnuje jak testování produktů, tak i složky na zvířatech. Mnoho firem však tento termín zneužívá a může tvrdit, že jejich výrobky jsou „bez krutosti“, i když používají složky, které byly testovány na zvířatech jinými společnostmi.

Jak poznat bezkrutostní výrobky?

Hledání „Cruelty-Free“ značek na obalech produktů je dobrým začátkem, ale ne vždy je to spolehlivé. Některé společnosti mohou používat tuto značku bez skutečného ověření. Nejlepší způsob, jak se ujistit, je vyhledat výrobek nebo společnost na seznamu bezkrutostních společností od organizací, jako je Leaping Bunny nebo PETA.

Výhody používání bezkrutostní kosmetiky

Kromě toho, že jste eticky odpovědní, má používání bezkrutostních výrobků řadu dalších výhod. Výrobky jsou často veganské, což znamená, že neobsahují žádné živočišné produkty. Mohou také obsahovat méně chemických složek a syntetických látek, což činí tyto výrobky šetrnější k pokožce.

Nejlepší bezkrutostní značky péče o pleť

  • Paula’s Choice: Tato značka má velký výběr produktů pro každý typ pleti a řadu výrobků pro různé problémy s pletí.
  • Drunk Elephant: Drunk Elephant je další populární značka, která se pyšní tím, že je 100% bez krutosti a veganská.
  • COOLA: COOLA nabízí širokou škálu opalovacích krémů, které jsou bez krutosti, veganské a vyrobené zůstale dle udržitelných metod.
  • Crystal: Crystal je značka, která se věnuje výrobě přírodních deodorantů bez krutosti.

Závěr

Přechod na bezkrutostní kosmetiku nemusí být těžký. Vždy se o výrobku informujte a nenechte se oklamat marketingovými triky. Je důležité vzít v úvahu i to, jaký dopad má naše spotřeba na zvířata a životní prostředí. Takže ať už jste vegan, nebo jen někdo, kdo hledá způsoby, jak být laskavější k naší planetě, přechod na bezkrutostní kosmetiku je skvělým krokem vpřed.

Olivia

Moje jméno je Olivia. Mezi moje zájmy patří kosmetika. Zájem o ni jsem zdědila po mámě, která byla známou kosmetoložkou. Rády spolu trávíme čas a sdílíme své dojmy co se krásy a péče o tělo týče. Pokud hledáte recenze a profesionální rady, ráda vás uvidím na svém blogu.