Účinné masky na poškozené vlasy

Publikováno dne

Poškozené vlasy

Úvod

Naše vlasy jsou jedním z nejvýznamnějších rysů našeho vzhledu. Jsou zdrojem sebevědomí pro mnoho z nás a upřímně, všichni chceme, aby vypadaly co nejlépe. Ale co máme dělat, když naše vlasy začnou vypadat unaveně a poškozeně? Opakované používání vysokých teplot, chemické úpravy nebo jednoduše faktory, jako je stres a špatná strava, mohou způsobit běžné problémy s vlasy, jako je suchost, poškození a lámání. Naštěstí existuje mnoho skvělých řešení a jedním z takových řešení jsou masky na vlasy.

Jak působí masky na vlasy?

Masky na vlasy jsou hluboce hydratační produkty, které působí intenzivněji než běžné kondicionéry. Mají silnější složení, které je navrženo tak, aby poskytovalo hlubokou hydrataci a obnovu poškozených vlasů. Můžete je používat jednou nebo dvakrát týdně, v závislosti na tom, jaký je stav vašich vlasů.

Top 5 účinných masek na poškozené vlasy

1. Olaplex Hair Perfector No. 3

Olaplex Hair Perfector No. 3

Olaplex je oblíbenou značkou v oblasti vlasové péče a její výrobky jsou vysoce ceněné pro svou schopnost opravovat a obnovovat vlasy. Tato maska je navržena tak, aby opravovala vazby vlasů poškozené chemickými úpravami, teplotou nebo mechanickým zatížením. Používá se jednou týdně a měla by se nechat působit minimálně 10 minut.

2. Kérastase Resistance Masque Thérapiste

 Kérastase Resistance Masque Thérapiste

Tato intenzivní maska od značky Kérastase je určena pro velmi poškozené a slabé vlasy. Je vybavena unikátní technologií pro obnovu vlasové vlákna, která obnovuje sílu vlasů a zabraňuje lámání. Tuto masku byste měli používat jedno až dvakrát týdně, ponechat ji na vlasech po dobu 5-10 minut a poté dobře opláchnout.

3. Neutrogena Triple Moisture Deep Recovery Hair Mask

Neutrogena Triple Moisture Deep Recovery Hair Mask

Maska Neutrogena Triple Moisture Deep Recovery je skvělá pro suché, matné vlasy, které potřebují extra hydrataci. Je tvořena směsí olivového, mandlového a meadowformového oleje, které zvlhčují, starají se a hloubkově hydratují pramínky vlasů. Tuto masku můžete používat po každém šamponování, nechte ji působit 3-5 minut, a poté opláchněte.

4. Pureology Hydrate Shea Butter Face Mask

Pureology Hydrate Shea Butter Face Mask

Tato lusková vlasová maska Pureology obnovuje sušící se vlasy díky svému obsahu bambuckého másla a jojobového oleje. Je ideální pro suché a poškozené vlasy a výsledkem je svěží a pružné vlasy bez frizz. Měli byste ji používat jednou týdně, po dobu 5 minut a poté opláchnout.

5. Shea Moisture Raw Shea Butter Deep Treatment Masque

Shea Moisture Raw Shea Butter Deep Treatment Masque

Tato maska je zázrakem pro suché, poškozené vlasy. Obsahuje bambucké máslo, arganový olej a mořské řasy, které vlasy hloubkově zvlhčují, obnovují a zpevňují. Používejte ji jednou týdně, nechte působit 5 minut a poté opláchněte. Pro hlubší léčbu můžete nechat masku působit přes noc.

Závěr

Je důležité si uvědomit, že pravidelná péče a prevence je klíčem k zdravým vlasům. Ačkoli výše uvedené masky jsou skvělé pro obnovení zdraví vašich vlasů, nezapomeňte také na správnou výživu a hydrataci. Důležité je také omezit používání vysokých teplot a chemických úprav. Ale i přesto, když je váš vlas poškozený, tyto masky vám pomohou vrátit jej zpět do života.

Olivia

Moje jméno je Olivia. Mezi moje zájmy patří kosmetika. Zájem o ni jsem zdědila po mámě, která byla známou kosmetoložkou. Rády spolu trávíme čas a sdílíme své dojmy co se krásy a péče o tělo týče. Pokud hledáte recenze a profesionální rady, ráda vás uvidím na svém blogu.