Jak si exfoliovat pokožku na podzim?

Jak vyčišťit pokožku v podzimních měsících?

Vítejte v měsících plných suchého a citlivého podnebí, které může narušit plánované úpravy pleti. V podzimním období je důležité držet se v rámci údržby pleti, zvlášť pokud vám podzimní měsíce způsobují problémy se suchou kůží. Držení se pravidelných postupů péče o pokožku je stejně důležité, jako adekvátní péče v jiných měsících. Kromě používání kvalitních hydratačních a tónovacích produktů můžete přidat absolutně nezbytný postup: exfoliaci. Exfoliací pleť dynamicky prokrvíte, zbavíte ji odumřelých buněk a obnovíte v ní vlhkost. Díky tomu bude pleť vypadat zdravěji, na dotek bude zářivější a méně náchylná k poruchám způsobeným klimatickými změnami.

K čemu slouží exfoliace?

Exfoliací pleť stimulujete, protože tím odstraňujete odumřelé kožní buňky, které mohou pleť kazit. Kromě sterilizace dochází také k očištění hlubších vrstev pleti, čímž se pleť obohacuje o jednotlivé výživné složky. Pokud jste museli během léta bojovat s mastnou pokožkou, exfoliace je skvělým způsobem, jak se tohoto problému zbavit. Kupříkladu použití rozšířených exfoliačních produktů jako jsou kávová moučka nebo vanilka, napomůže k osvěžení a rozjasnění pleti, a zároveň dodá potřebnou hydrataci a ochranu.

Jak často exfoliovat?

Nejpoužívanější tipy mluví o tom, že je dobré exfoliovat pokožku alespoň jednou za týden, ale existují také různé podle toho, jakou pokožku máte. Jestliže máte silnou, mastnou nebo suchou pokožku, exfoliaci byste měli omezit na dvakrát týdně. Tím se zabrání komplikacím, jako je podráždění nebo podráždění kůže. Je však velmi důležité, abyste se vyvarovali opakovaného exfoliace. Pro velmi suchou pokožku je lepší exfoliaci provést několikkrát do týdne, ale nikdy ne dříve než po 48 hodinách.

Jak vyčišťovat pokožku?

Existuje mnoho možností, jak si pleť vyčištťit čelící podzimním klimatickým změnám. Nezávislé na tom, jakou přírodní exfoliační techniku zvolíte, je nezbytné, abyste si pro čišťování kůže vybrali dobře přizpůsobenou exfoliační techniku. Existují různé typy exfoliačních technik, které zlepší vzhled vaší pleti.

Nejpřírodnější způsob exfoliace je práce rukama a peelingovými produkty. Pro tento postup můžete použít speciální produkt nebo vyrobit směs cukru, sody a rostlinného oleje. Přidejte k němu trochu citronové šťávy nebo citronovou kůru pro extra účinky. Směs naneste na vlhkou pokožku, lehce vmasírujte, abyste odstranili nečistoty, a poté opláchněte teplou vodou.

Vhodná je také samostatná exfoliace. Tato technika využívá pečující složky jako je glycerin, jojobový olej a výtažky z mořských řas. Pro tento postup můžete použít produkt se speciálně vytvořenou texturou, abyste mohli obrousit pleť. Doporučuje se začít vhodnou množství nanášejícím jemným pohybem a poté pleť opláchnout chladnou vodou.

Kromě toho, peelingové masky jsou stejně účinné. Místo ručního exfoliačního postupu, pro tento postup používají různé přírodní složky. Na prahu podzimu jsou masky s peelingovými účinky a exfoliačními složkami skvělou volbou k pokrytí a posílení vámi požadované úrovně čistoty pleti. Kupříkladu směs bílého jílu a citronu odmašťuje pokožku a osvěžuje ji. Tuto směs naneste na vlhkou či mokrou pokožku, nechte ji působit 10 až 15 minut a poté ji opláchněte. V reminiscenci se používají mandlový olej a směs mořských řas. Směs naneste na suchou, čistou pokožku, masírujte po 10 minutách,

Olivia

Moje jméno je Olivia. Mezi moje zájmy patří kosmetika. Zájem o ni jsem zdědila po mámě, která byla známou kosmetoložkou. Rády spolu trávíme čas a sdílíme své dojmy co se krásy a péče o tělo týče. Pokud hledáte recenze a profesionální rady, ráda vás uvidím na svém blogu.