Bezkrutostná péče o pleť: Jak si vybrat to pravé pro vás

Dnes vám povíme vše, co musíte vědět o bezkrutostné péči o pleť. Bezkrutostná kosmetika je vyrobena za použití technik, které neubližují zvířatům, a je to mnohem lepší alternativa pro ty z nás, kteří se snaží žít udržitelnější a etičtější život.

Co to znamená „Bezkrutostná“?

Termín „bezkrutostná“ označuje kosmetické výrobky a ingredience, na jejichž vývoji nebyly provedeny žádné testy na zvířatech. Mnoho značek se nyní pyšní tím, že jsou „100% bez krutosti“, což znamená, že v žádném bodě jejich výrobního řetězce nebyly použity žádné metody testování na zvířatech.

Proč bychom měli podporovat bezkrutostnou péči o pleť?

Péče o pleť bez krutosti není jen o tom, že je laskavější k zvířatům. Je součástí většího hnutí směřujícího k udržitelným a etickým praktikám v kosmetickém průmyslu. Testování kosmetiky na zvířatech je často kruté a neetické, přičemž mnoho z těchto testů způsobuje značné utrpení zvířat. Navíc, některé z těchto testů nejsou ani zvláště užitečné, protože účinky kosmetických produktů na zvířatech se mohou výrazně lišit od jejich účinků na lidech.

Jak mohu najít bezkrutostné produkty?

Je důležité mít na paměti, že jen proto, že produkt je označen jako „bez krutosti“, neznamená to nutně, že je 100% bezkrutostný. Některé značky mohou používat tento termín poměrně volně a mohou stále používat ingredience, které byly samostatně testovány na zvířatech, nebo prodávat své produkty v zemích, kde je testování na zvířatech stále povinné, jako je Čína.

Bezkrutostné značky péče o pleť

Jedním z nejlepších způsobů, jak podporovat bezkrutostnou péči o pleť, je nákup produků od bezkrutostných značek. Existuje mnoho fantastických bezkrutostných značek na trhu, takže najít ty, které vyhovují vašim potřebám a preferencím, by mělo být snadné.

Derma E

Derma E je jednou z předních značek bezkrutostné péče o pleť. Jejich produktová řada obsahuje čistící prostředky, tonery, krémy, séra a mnoho dalšího. Derma E je také oblíbený pro svůj závazek k udržitelnosti, s recyclabilními obaly a použitím organických a fair trade ingrediencí kdekoliv je to možné.

Lush

Lush je další skvělá bezkrutostná značka, která je známá svými ručně vyráběnými mýdly, koupelovými bombami a dalšími koupelnovými esenciálními produkty. Lush je také velmi transparentní ohledně svých etických a udržitelných praktik, poskytuje detailní informace o tom, jak jsou jejich produkty vyráběny a jak nakládají s ingrediencemi a odpady.

Závěr

Přechod na bezkrutostnou péči o pleť je skvělý způsob, jak podporovat etičtější a udržitelnější praktiky v kosmetickém průmyslu. S tak mnoha skvělými produkty a značkami na výběr, nebylo nikdy snazší začít se svou cestou k bezkrutostné péči o pleť.

Olivia

Moje jméno je Olivia. Mezi moje zájmy patří kosmetika. Zájem o ni jsem zdědila po mámě, která byla známou kosmetoložkou. Rády spolu trávíme čas a sdílíme své dojmy co se krásy a péče o tělo týče. Pokud hledáte recenze a profesionální rady, ráda vás uvidím na svém blogu.