Žádné další výmluvy! Začněte o sebe pečovat!

Občas se nám prostě do ničeho nechce. Chápu. Ale nemůžeme se nechat uchlácholit tím, že si budeme neustále opakovat prázdné fráze jako “Udělám to zítra”, “Teď se mi do toho nechce” nebo “Zrovna na to nemám čas”. Myslím, že i vy sami jste si tyto výmluvy někdy řekli. Dnes se tedy pokusím o to pomoci vám zbavit se potřeby těchto výmluv a to zcela bez bolesti. Přecijen by měla být péče o sebe sama naprostou prioritou.

NEMÁM ČAS. Jo, jasně… Statisticky se jedná o tu nejčastější výmluvu a podle všeho i o tu nejefektivnější. Ale víte co? 10 minut, které věnujete osobní péči, je vše, co potřebujete k tomu, abyste si všimli naprosto razantní změny. Pokud se budete tohoto zvyku držet, brzy si všimnete, že se vaše pokožka a vaše vlasy zkrášlí. Dále se díky užívání vhodných produktů pro osobní péči mohou výsledky dostavit ještě dříve. Stačí produkty užívat každodenně a přestat používat tu hroznou výmluvu, že na něco zrovna nemáte čas. Zkuste si naplánovat den tak, abyste vždy měli několik minut na péči o svou krásu.

JE TO PŘÍLIŠ DRAHÉ. Myslím, že všichni moc dobře víme, že k tomu, abychom vypadali dobře, nemusíme nakupovat ty nejdražší kosmetiky a chodit cvičit do posilovny. Můžeme cvičit doma a kupovat si kvalitní, dostupnou kosmetiku. V rámci kosmetiky existuje celá řada efektivních a levnějších alternativ drahých produktů. Kromě toho si můžete kosmetiku připravovat i sami z pohodlí domova. Věděli jste, že většinu ingrediencí, které vám dokáží pomoci zkrášlit vaše vlasy, vaši pokožku a vaše nehty, máte již doma v lednici či ve spíži? Stačí se podívat na internet, kde jsou tisíce receptů na kvalitní domácí masky, tonery a infuze, jejichž základem jsou bylinky a produkty z domácnosti.

ZDRAVÁ STRAVA JE DRAHÁ. To si děláte legraci! Dnes jsou v obchodech cenově dostupné i zdravé potraviny a hledání alternativ zpracovaných a nezdravých jídel je snazší než kdy dříve. Krome toho můžete na svých vlastních oknech pěstovat bylinky, rajčata či např. jahody. Pokud máte nějaké známé či rodinné příslušníky z venkova, či máte poblíž zelináře, rozhodně toho využijte. Měli byste si uvědomit, že zdravým vařením nemusíte trávit douhé hodiny.

NEZVLÁDNU TO. Ani to nezkoušejte. Proto, abyste se drželi svých navyků a vhodně o sebe pečovali, nemusíte mít nějakou speciální superschopnost. Stačí se držet receptů na internetu a návodů na balení. Pokud vám ale přijde, že potřebujete se svými metodami pomoc, pak mrkněte na YouTube, kde jsou tisíce tutoriálů. Dále můžete poprosit o radu své zkušenější kamarády či stylisty ze salonu krásy. A opravdu se neutvrzujte v tom, že osobní péče je nečím složitým či těžkým. Rozhodně nesmíte své snažení vzdát po prvním neúspěchu.

JSEM NA TO MOC STARÁ/STARÝ. No a? Ať už je vám kolik chce, rozhodně to nemůže být důvodem proto, abyste se o sebe přestali starat. Jedno je jisté. Stárneme a nic s tím neuděláme. Můžeme ale celý tento proces alespoň zpomalit. Nikdy si ale nenamlouvejte, že něco, po čem toužíte, nemůžete dělat, protože jste moc staří.

A co další výmluvy?

Mnoho žen svému tělu nevěnuje dostatek péče z několika dalších důvodů. Ve většině případů jde o:

  • hormonální dysfunkce – rozhodně je třeba tyto choroby neignorovat a okamžitě navštívit lékaře. Na druhou stranu fakt, že takovým onemocněním trpíte, neznamená, že se o sebe nedokážete postarat. Stále můžete užívat make-up, navštěvovat stylistu a starat se o své tělo za pomoci domácí kosmetiky.
  • péče o děti – ano, jedná se o důležitý a velice náročný úkol, ale určitě byste vy, jakožto máma, chtěla svým dětem jít příkladem, ne? Pomozte jim pochopit, že zdraví a krása jdou ruku v ruce s pílí a dřinou. Tímto způsobem ukážete svým dětem, že jakmile sebe sami respektují, bude snažší respektovat i ostatní.
  • stejně jsem ošklivá – tohle je to nejhorší, co můžete sami sobě říct. Jste krásná a nenechte ostatní, aby vám namluvili cokoliv jiného! Věřte mi, že neexistují ošklivé ženy, pouze ty, které o sebe nepečují. Vzpomeňte si na to, až se na sebe příště podíváte do zrcadla.
  • není nikdo, kdo by mou krásu ocenil – další smutná výmluva, která se často dere na mysl. Vždy je někdo, pro koho můžeme být krásní a kdo naši krásu ocení. Věřte mi. Jakmile o sebe začnete pečovat, okamžitě si zlepšíte náladu. Jakmile budete spokojeni s tím, jak vypadáte, bude vám lépe.

Napadají vás ještě nějaké výmluvy?

Olivia

Moje jméno je Olivia. Mezi moje zájmy patří kosmetika. Zájem o ni jsem zdědila po mámě, která byla známou kosmetoložkou. Rády spolu trávíme čas a sdílíme své dojmy co se krásy a péče o tělo týče. Pokud hledáte recenze a profesionální rady, ráda vás uvidím na svém blogu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *