Čištění vlasů se sodou na pečení aneb jak si zachránit špatně nabarvené vlasy

Slyšeli jste již o mytí vlasů sodou na pečení? Pokud ne, tak si rozhodně užijete tento článek v sérii „chytré barvení vlasů“.

Tento článek se bude líbit ženám, které jsou nespokojené s odstínem svých vlasů po barvení. Samozřejmě, že ženy, které jsou nespokojeny se svojí barvou vlasů udělají cokoliv, aby své vlasy zachránily. Použití sody na pečení je jedním z triků, které fungují v případě nouze. Účinky, které soda přináší, jsou podobné profesionálním odlakovačů. Odstraní tedy barvu, ale asi to nebude nic speciálního.

Moje dobrodružství se sodou na pečení

Já sama jsem se stala obětí nevyvedeného experimentu. Co mohu říct… mé vlasy měly barvu plísně a ne krásnou šedou barvu, kterou tolik obdivuji na Instagramu. Nejdříve jsem si myslela, že s tím nic neudělám, ale nakonec jsem se rozhodla po nabádání ostatními bloggerkami, že vyzkouším sodu na pečení. Musela jsem se ale nejdřív přemluvit, jelikož jsem si opravdu nechtěla aplikovat tento podivný prášek do vlasů.

Jak si vlasy umýt se sodou na pečení?

Řeknu vám, jakou používám metodu – je to taková směsice online tipů. Potřebujete:
  • polévkovou lžíci sody na pečení
  • dávku jemného šamponu, např. pro děti

To je vše co potřebujete, abyste si barvu vymyli a efektivně si vyčistili pokožku hlavy. Smíchejte si oba produktu a umyjte si hlavu jako obvykle. Nezapomeňte ale použít kyselou směs (ocet či citronová šťáva + voda) pro finální vymytí. To uzavře kutikuly, obnoví přírodní pH vlasů a dodá jim hebkost.

Mytí vlasů sodou na pečení – ÚČINKY

Čas na tu nejdůležitější část článku – jaké jsou výhody této metody? Soda má úžasné čistící vlastnosti. Díky vysokému pH dokáže soda zvednout vlasové kutikuly a umožňuje odstranění nánosů špíny (a nechtěné barvy). Jedná se o dostupný produkt, který osvobodí vlasy od silikonů, nánosů produktu, olejů, toxinů a dalších škodlivin.

Doporučuji sodu na pečení, jelikož je to metoda, která dokáže efektivně odstranit nečistoty z pokožky hlavy, aniž by ji zatěžovala.

Olivia

Moje jméno je Olivia. Mezi moje zájmy patří kosmetika. Zájem o ni jsem zdědila po mámě, která byla známou kosmetoložkou. Rády spolu trávíme čas a sdílíme své dojmy co se krásy a péče o tělo týče. Pokud hledáte recenze a profesionální rady, ráda vás uvidím na svém blogu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *