Nevšední zkrášlující oleje. Stojí vám za pozornost?

Ahoj! Vím, že máte rádi přírodní vlasové oleje, jelikož se mě na vlasové olejování neustále ptáte. Někteří z vás se přitom ptali i na to, zdali existují nějaké nevšední či nepopulární přírodní oleje, které lze aplikovat na vlasy a zdali mám s nějakými z nich zkušenosti. Dává vůbec jejich užívání smysl? Jaký mám na takové oleje názor? Rozhodla jsem se sepsat do tohoto článku svá moudra ohledně tohoto tématu. Povím vám něco o každém jednotlivém nevšedním oleji, se kterým mám zkušenosti. Připraveni? Tak pojďme na to!

Vyplatí se užívat nevšední a netradiční oleje?

Níže jsem si pro vás připravila krátké povídání o šesti zkrášlujících olejích, které beru jako nevšední a zajímavé. Můžete sami zhodnotit, zdali jsou něčím, co byste rádi vyzkoušeli.

  1. ČESNEKOVÝ OLEJ – ano, i takový olej existuje! Samozřejmě se nejedná o repelent na upíry, ale přeci jen dokáže urychlit růst vašich vlasů. Česnek se již přes 5000 let užívá pro své medicínské účinky. I když jsou výsledky užívání skvělé, jeho aroma nemusí být pro mnohé zrovna dvakrát příjemné. Osobně si jeho užívání nedokáži představit ani kdyby mi vlasy jakkoliv zahustil. To aroma je pro mě zkrátka příliš. Pokud vám ale nevadá, rozhodně olej vyzkoušejte! Česnek se přeci jen bere jako efektivní antiseptikum, které bojuje proti lupům a brání dráždění pokožky. Také dokáže efektivně posilovat strukturu vlasů.
  2. OLEJ TAMANU – olej tamanu se získává ze stromu “kalaba”. Tato exotická ingredience léčí nejrůznější kožní infekce. Je složen ze tří kyselin: kyseliny olejové (cca 49%), linoleové (cca 21% a palmitové (cca 14%). Olej tamanu je znám díky svým antibakteriálním, antivirálním, antibakteriálním, antimykotickým a antirevmatickým účinkem. Obecně je tento olej “anti” cokoliv, co může naší pokožce škodit, což znamený, že se rozhodně vyplatí jej mít vždy po ruce. Kromě toho je olej tamanu odpovědný za stimulaci procesu obnovy pokožky. Doporučuje se jej aplikovat na pokožku hlavy. Kamarádka si jej nemůže vynachválit. Trápily ji problémy s folikuly, které byly díky častému holení zanítěné. Právě tento olej jí pomohl.
  3. OLEJ TSUBAKI – získává se z čajovníků a jeho složení je podobné olivovému oleji. Toto činí olej tsubaki velice populárním. Jedná se o další olej na našem seznamu, který je pokožkou skvěle tolerován. Nabízí ochranu pokožky před UV zářením a faktory zevního prostředí. Kromě toho olej tsubaki zabíjí bakterie a zabraňuje trans-epidermálním ztrátám vody.
  4. OLEJ Z ECHIUM PLANTAGINEUM – ok, tohle zní trochu jako elixír z Harryho Pottera. Pokud čarodějnice užívají nějaké produkty na vlasy, pak rozhodně musejí užívat i tento olej. 🙂 Získává se z krásné rostliny příjemné žluté barvy a uklidňujícího aroma. Olej zklidňuje pokožku, která byla přespřílišně vystavena slunečnímu záření. Olej efektivně brání stárnutí a často se užívá v krémech určených lidem se starší a zralou pokožkou. Také se hodí suché a unavené pokožce.
  5. OLEJ Z BRUSINKOVÝCH SEMÍNEK – víte co, miluju tenhle olej již díky svému názvu 🙂 Je bohatý na tokotrienoly, které jsou efektivními antioxidanty. Kromě toho olej chrání pokožku před UV zářením a faktory prostředí, jakými mohou být mráz, smog, toxiny a suchý vzduch. Musím přiznat, že tento olej mi přišel velice zajímavý a rozhodně si jej brzy zase zakoupím.
  6. SASANKOVÝ OLEJ – získává se ze semínek sasanky. Má krásnou žlutou barvu a obsahuje kyselinu olejovou (89%), která je známá jako efektivní antioxidant. Olej tvoří mikroskopický film, který chrání pokožku před dehydratací. Na sasankovém oleji se mi líbí i fakt, že na pokožce nezanechává mastný film, přičemž ale nabízí uživatelům všechny výhody zkrášlujícího oleje. Ve většině případů jej lidé užívají jakožto vyživující kondicionér pokožky obličeje.

Znáte nějaké další zajímavé zkrášlující oleje

Olivia

Moje jméno je Olivia. Mezi moje zájmy patří kosmetika. Zájem o ni jsem zdědila po mámě, která byla známou kosmetoložkou. Rády spolu trávíme čas a sdílíme své dojmy co se krásy a péče o tělo týče. Pokud hledáte recenze a profesionální rady, ráda vás uvidím na svém blogu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *