7 hříchů: Jak se o vlasy NEstarat! Budete překvapeni! 7 hříchů: Jak se o vlasy NEstarat! Budete překvapeni!

Vlasy jsou korunou našeho těla. Pokud se o ně dobře staráte, získáte bohaté, lesklé a zdravé vlasy. Naopak špatná péče o vlasy může vést k poškození, lupům a ztrátě zdraví vašich vlasů. To je důvod, proč musíme dbát na to, abychom se starali o naše vlasy správným způsobem. V tomto článku se podíváme na 7 hříchů péče o vlasy , které byste měli vyhnout.

1. Nepoužívat kondicionéry

Kondicionérování vlasů je důležité, protože vyhlazuje vlasové vlákno a dodává vlasům lesk. Bez kondicionérů jsou vlasy mastné a těžké. Kondicionér také zvyšuje lesk a sílu našich vlasů a regeneruje poškozené vlasy.Abychom dosáhli skvělého výsledku, musíme používat kvalitní kondicionér, abychom se účinně zbavili všech nečistotá a zároveň hydratovali vlasové vlákno. Doporučujeme vybrat si kondicionér, který odpovídá typu vašich vlasů.

2. Mytí vlasů horkou vodou

Ještě horší než mytí vlasů studenou může být mytí vlasů horkou vodou. Pomocí horké vody se z vlasů snadno vyplaví vyživující mazivec. Vlasy se mohou stát mastnými, suchými a křehkými. Doporučujeme používat vodu o příjemné teplotě. Pokud si vyberete příliš horkou vodu, můžete poškodit strukturu vlasů a vyplavit ochrannou vrstvu.

3. Používání chemických produktů

Už jste někdy viděli výsledky, které vedly k použití chemických produktů, jako jsou barviva na vlasy? Pokud ano, víte, o čem je řeč. Aby byl výsledek jasný, můžete použít prostředky k urychlení procesu barvení vlasů. Tyto prostředky často obsahují velké množství chemikálií, jako jsou alkohol, peroxid vodíku a další, které mohou poškodit strukturu vašich vlasů. Také mohou přivodit lupům, akné nebo alergickým reakcím. Proto byste je měli používat opatrně.

4. Nečesání vlasů

Tím, že vlasy pravidelně česáte, stimulujete svoji pokožku hlavy, což je špatné pro růst zdravých vlasů. Pro česání je nejlepší používat hřebeny z přírodních materiálů, například bambusu nebo dřeva. Používání hřebenu z umělých materiálů může poškodit vaše vlasy a pokožku hlavy. Také doporučujeme česání vašich vlasů pomalu a opatrně. Vyhněte se přílišnému tahání a tlačení vlasů. To by mohlo způsobit poškození vlasových vláken.

5. Používání vysoušečů vlasů

Vysoušeče vlasů mohou vlasy suché a křehké. Používejte jen na zcela sušené vlasy a doporučuje se používat nejnižší nastavení teploty. Také se pokuste vyhnout používání vysoušeče vlasů příliš často. Při používání vysoušeče vlasů je důležité používat i kondicionér, aby byly vlasy vyživované a vyhlazené. Také můžete použít ochranné spreje na vlasy proti přehřátí.

6. Příliš časté stříhání

Většina lidí věří, že častým stříháním dokážete urychlit růst vlasů. Ale to je omyl. Časté stříhání vašich vlasů nemůže urychlit jejich růst. Místo toho se opotřebují vlasy a tím se prodlouží jejich růstový cykl. Pokud je nutné, občas byste měli své vlasy stříhat. Ale to by mělo být pouze pro účely řezání konečků. Časté stříhání je jeden z nejčastějších omylů, který lidé dělají, když se starají o vlasy.

7. Neodkládání vlasových produktů

Vlasové produkty jsou skvělou volbou, pokud potřebujete posílit vaše vlasy. Jsou plné látek

Olivia

Moje jméno je Olivia. Mezi moje zájmy patří kosmetika. Zájem o ni jsem zdědila po mámě, která byla známou kosmetoložkou. Rády spolu trávíme čas a sdílíme své dojmy co se krásy a péče o tělo týče. Pokud hledáte recenze a profesionální rady, ráda vás uvidím na svém blogu.